Nyhed

Formand: "Godt, at der nu er landet en rammeaftale på handicapområdet!"

Mogens Lindhard, formand for Det Centrale Handicapråd, udtaler om den nyligt indgåede rammeaftale mellem Regeringen, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Liberal Alliance:

"Godt, at der nu er landet en rammeaftale på handicapområdet. 

Som formand for Det Centrale Handicapråd vil jeg først og fremmest gerne kvittere for, at partierne bag rammeaftalen nu har forpligtet sig til at give kvaliteten på handicapområdet et løft. Tak for det! Jeg vil også gerne kvittere for den grundighed aftalepartierne har lagt for dagen ved i aftalen at adressere ”hele pakken” af udfordringer og problemstillinger på handicapområdet. Det giver mig håb om en bedre sammenhæng i indsatsen for mennesker med handicap og deres pårørende.

For mig at se adresserer aftalen nogle yderst velkendte problemstillinger, som vi i rådet længe har været opmærksomme på. Her vil jeg især fremhæve rammeaftalens fokus på forenkling af merudgiftsydelsen, udvikling af specialeplanlægning, forenkling af reglerne for hjælpemidler, inddragelse af brugere og pårørende, begrænsning af unødvendige revurderinger – og handlingsplaner om uddannelse og beskæftigelse, som vi i rådet for nyligt er kommet med nogle konkrete anbefalinger til. 

Sidst men ikke mindst, vil jeg gerne rose forslaget om en handicapuge og samfundskampagne. Det er en virkelig vigtig anerkendelse af, at de mere strukturelle ændringer på handicapområdet skal gå hånd-i-hånd med en indsats for at bearbejde negative fordomme og holdninger rettet mod personer med handicap. Det er en kerneopgave, Det Centrale Handicapråd er sat i verden for at løfte, og vi glæder os til at bidrage i samarbejde med civilsamfundsorganisationerne, der er repræsenteret i rådet.

Jeg ser frem til at følge de videre forhandlinger og implementering af punkterne. I rådet står vi som altid klar til sparring og dialog." 

Klik her for at læse rammeaftalen (link til Social, Bolig og Ældreministeriets hjemmeside)